Gundam 00: Будењето на Пионер – Момците кои изгледаат како девојки и девојки кои изгледаат како Момците

Сега, Знам што си мисли. Ти си размислување, “ОК ова е аниме, многу момци се подготвени како женствен суштества. Тоа е само начин на уметност.” Добро, сега сум видел неколку animes во мое време, и Јас ќе те оставам сликите да зборуваме.

Има еден груб линија помеѓу удобно подготвени пичове, и момци кои директно до изгледа како кокошки. И луѓето што аниме, сте reaaaally почнуваат да го притисни! Треба да се олесни врз родово виткање настапи пред идните генерации да добијат погрешна идеја. Мислам, тоа е веќе “трендовски” за момци да носат оние тесни-ass “тесни фармерки,” што за мене е навредливо за manliness. Ајде да ги задржи оние влијанија на минимум, и нека момци изгледа момци.

Да ја земеме за пример, на Еј со долга црвена коса. Мислам дека тој е Innovade, и тој се појавува на почетокот на филмот, кога сме запознаени со Декарт Шаман. Но, со тесни раменици и свилен мазна Вега-од-улица борец коса, тој е сигурен да се збуни неколку момци. Ова е најчесто се нарекува “Tarp.” Потоа, се разбира, има Били Katagiri. Тој не само што се појави визуелно како девојка со длабок глас, неговото појавување натпревари неговата личност. И на крај, имаме Tieria Земјата. Таквата кул карактер… и како прилично очи… чекаат Ват?

И тогаш има девојки кои изгледаат како момчиња. Јас првично ќе пост Кати Манекен, но на втората мисла, таа има женски карактеристики на лицето.

Женската влада лидер, ака куче лице жена, е друга приказна. Ќе ја гледам кон првата 1/4 на филмот, и не може да го пропушти нејзиниот. Таа изгледа како повеќе од еден човек од поголемиот дел од машките ликови во шоуто. Тие треба да имаат имајќи ја предвид нејзината сопствена Gundam…

Назад на Дел I од мојот осврт: Генерално Преглед
Напред кон Дел III од мојот осврт: На само црна Dude во вселената

Тоа е она што ќе видите ако Вега од Street Fighter доби работа како хоп Бел.

Ти си се стигне до таму Били…. сте се стигне до таму…

Криење на вашиот џвакање играчки.

Оваа страница била објавена во Gundam 00: Будењето на Пионер и обележани , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Ознаката на Линк.

Еден одговор на Gundam 00: Будењето на Пионер – Момците кои изгледаат како девојки и девојки кои изгледаат како Момците

  1. Naki вели:

    добро добро добро… можете да зборувам треба да

Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

*