Gundam 00: Будењето на Пионер – На само црна Dude во вселената

Значи, додека го гледав, Забележав… Еј ова е само црна личност во целиот универзум. И, дојде да мислам на тоа, се чини дека креаторите на Gundam како да ја ограничи нивната црна содржина на еден лик во една сезона или филм. Во серијата, Тоа беше еден од пилотите во тимот Греам Aker е. Во филмот, тоа е овој човек:

Да, Би се луди исто така. Или, всушност Јас не би бил луд; Би биде уникатен. Сега, Знам што некои од вас се размислува. Ти си гледа во својот остар нос мост, и си размислува за себе, “Тој не е црна — тој е само лошо-пржен бел човек.”

Па, кожата му е доволно темно, така остар нос или не, тој е црна.

Значи, Што се случи со сите црни луѓе? И зошто се практично ниту еден од нив во вселената со овој човек?

Назад кон дел II од мојот осврт: Момците кои изгледаат како девојки и девојки кои изгледаат како Момците
Напред кон дел IV од мојот осврт: Пичка-ass Били

Оваа страница била објавена во Gundam 00: Будењето на Пионер и обележани , , , , , , , . Ознаката на Линк.

2 Одговорите на Gundam 00: Будењето на Пионер – На само црна Dude во вселената

  1. Сирење вели:

    добро со оглед постојат многу момци кои изгледаат како девојки и девојки кои изгледаат како момци, можеби секој има само крстот раса со чуден странец трка кој е пола се вклучен и овој dude е единствениот вистински earthling лево… тоа би можело да се случи

  2. VNA вели:

    Јас сум прилично сигурен дека претседателот на Обединетите Федерација на првата сезона беше црно, а потоа претседателството отиде на бела жена. Мислам дека филмаџиите се само гледајќи во делови од клипови од американскиот политички филмските журнали и правење на работите. Знаете, како насловот ме?
    cbgundam00.files.wordpress.com/2009/02/gundam-00-втората сезона-18-големи-011.jpg?W = 300&h = 168

Остави Одговори

Вашиот е-мејл адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *

*